Schrijven, Lezen, Leven.

Recensies & Reacties

Recensies

Brabants Dagblad

Tijdschrift Nederlandse Kerkgeschiedenis – dr. Lodewijk Winkeler

recensie Katholiek Nieuwsblad

Reacties

Je biografie van Dom Willibrord heb ik in één keer uitgelezen, een bewijs dat je boeiend kunt schrijven. De grote verdienste van je boek is dat je, ook voor buitenstaanders de inhoud van het contemplatieve leven duidelijk maakt. Niets dan lof voor je boek dat er zowel qua inhoud als qua stijl wezen mag.

Ton van Schaik, kerkhistoricus, schrijver van o.a. de biografieën van kardinaal De Jong en kardinaal Alfrink.

Je hebt een prachtig boek geschreven! Ik heb het heel geboeid gelezen. Ik heb helemaal niets met het religieuze leven, laat staan met het contemplatieve.  Toch heb je me laten meeleven met de worstelingen van onze heeroom-abt om overeind te blijven in veranderende tijden. Zijn persoon komt goed uit de verf: streng, maar rechtvaardig, sociaal, aardig tegen iedereen en vol met ideeën en goede raad; maar geen leidersfiguur. En dat heeft hem opgebroken, denk ik.

Jos van Dijk

Je boek is boeiend van inhoud en aangenaam van stijl. Ik mag je wel gelukwensen, niet alleen met een oom die zo’n boeiend en indrukwekkend leven heeft geleid maar ook met de mooie, vloeiende, rustige wijze waarop je over hem weet te vertellen. Het kan bij een onderwerp als van je boek verleidelijk zijn om vanuit het ‘verlichte’ heden denigrerend of spottend verslag te doen van de wereld van de Hoge Idealen. Jouw verslag is echter zeer integer en respect- en liefdevol. Hulde.

Gerard Terheijne

Je boek is bij tweede lezing nog beter dan ik eerst al dacht. Het is een prachtige biografie geworden, dicht op de huid van Johan van Dijk, dicht op de huid van dom Willibrord van Dijk, maar tegelijkertijd met veel feeling voor en kennis van de religieuze, kerkelijke en maatschappelijke context.”

Lodewijk Winkeler, historicus en voormalig directeur van het Katholiek Documentatie Centrum van de Radbouduniversiteit, Nijmegen.

Je trekt door alle details die je vertelt de lezer het verhaal in, dat heb je heel knap gedaan. De persoon van Willibrord komt tot leven. Je hebt hem heel goed geschetst, vind ik. Er zijn wel taaiere stukken in het boek, zoals in de jaren zestig, maar al met al vind ik het een heel leesbaar en goed boek. Ook interessant voor anderen. En historisch interessant.

Hilde van Dijk

 

Hieronder kun je je reactie op het boek geven. Dit kan anoniem (laat dan de velden leeg), maar het kan ook op naam (e-mailadressen zullen nooit worden weergegeven op de website).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.