Schrijven, Lezen, Leven.

Over de auteur

Schrijven is niet mijn beroep en geschiedenis is niet mijn vak, maar beide hebben mij altijd in hoge mate geïnteresseerd.

Ik ben geboren in 1952 in Vleuten en kom uit een katholieke familie. Na mijn gymnasium-alpha opleiding heb ik psychologie gestudeerd in Utrecht. Tot vlak voor mijn pensionering in 2018 heb ik in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt, voornamelijk als afdelingshoofd en beleidsmedewerker.

In die jaren schreef ik het boek Stotteren (samen met W. van Alphen) en Na zelfdoding (samen met E. van Gilst).

Sinds 2013 schrijf ik elke week een blog op deze website.

Van mijn vader heb ik het familiearchief overgenomen, een grote verzameling familieberichten, brieven, artikelen en zangbundels ter gelegenheid van jubilea. Deze documenten hebben mij gestimuleerd om verder onderzoek te doen naar de mensen achter deze berichten, naar hun leven en motieven.
Zo ontstond Hoge idealen, nederige aanvaarding, de biografie van mijn oom Willibrord van Dijk, abt van het cisterciënzer klooster Koningshoeven in Tilburg (Valkhof Pers, Nijmegen, 2020).
Een foto in het familiearchief van het hotel van mijn oudoom Rinus van Rooijen bracht mij ertoe om de geschiedenis van deze familie en van de katholieke middenklasse uit te zoeken en te beschrijven. Het resultaat is het boek Van Rooijen & Zonen, geschiedenis van een katholieke middenstandsfamilie 1870 – 1980 (Walburg Pers, Zutphen, 2023).

Op dit moment doe ik onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog in Vleuten – De Meern.