Schrijven, Lezen, Leven.

Over de auteur

Schrijven is niet mijn beroep en geschiedenis is niet mijn vak, maar beide hebben mij altijd in hoge mate geïnteresseerd.

Ik ben geboren in 1952 in Vleuten en kom uit een katholieke familie. Na mijn gymnasium-alpha opleiding heb ik psychologie gestudeerd in Utrecht. Tot vlak voor mijn pensionering in 2018 heb ik in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt, voornamelijk als afdelingshoofd en beleidsmedewerker.

Net als mijn heeroom heb ik vaak de pen ter hand genomen. Ik schreef het boek Stotteren (samen met W. van Alphen) en Na zelfdoding (samen met E. van Gilst).

Sinds 2013 schrijf ik elke week een blog op deze website.

Van mijn vader heb ik het familiearchief overgenomen, een grote verzameling familieberichten, brieven, artikelen en zangbundels ter gelegenheid van jubilea. Ik zoek verder naar de mensen achter deze berichten, naar hun leven en motieven. Op dit moment doe ik onderzoek naar de familie van Rooijen uit Montfoort, de familie van mijn oma van vaders kant.